2011. március 13., vasárnap

13. fejezet

Meghoztam a Frisst! Hosszabb lett, mint szokott valahogy nem tudtam abba hagyni! :D De azért sikerült! Jó olvasást hozzá. És kíváncsian várom mi a véleményetek erről. Ezt vártátok-e vagy sem! Puszi nektek


Kristen megdöbbenve nézte az asztalon lévő aktát már kétszer lapozta át, mégsem fogta fel a tartalmát. Az első képen anya és apja szerepel hozzá leírás. A második oldalon az ő képe volt és ahhoz is tartozott egy teljes feljegyzés, mint egy önéletrajz csakhogy ebbe minden benne volt feketén-fehéren. És nem csak róla hanem az egész családról képek, feljegyzések voltak az aktába. És mégsem ez volt  a legszörnyűbb dolog hanem volt egy másolat nem másról mint az ő naplójáról. Nem a mostani volt de ebben is minden érzése, gondolata benne volt. Nem értette mire szolgál ez az egész míg nem az utolsó laphoz ért egy terv volt, hogyan hódítsuk meg Kristen Stewart szívét. Nem akart hinni a szemének megalázottnak érezte magát. Már csak arra figyelt fel, hogy nyílik az ajtó! Felnézett és Rob tekintettével találta szembe magát. Mérhetetlen düh kerítette hatalmába kerítette hatalmába. Nem is gondolkodott összecsapta az aktát majd ugyan azzal a lendülettel neki hajította Robnak. A férfi mérhetetlen nyugalommal elhajolt előle.
- Mi a franc ez? - Rob rendíthetetlenül belenézett szikrázó szemébe. Alig tudta elhinni, hogy felesége ezt merészelte mondani.
- Nyilván elolvastad az aktát így tudod is!
- Nem nem tudom, nem értem, nem is akarom kérlek magyarázd el.
- Az apád megcsalta az anyád a nővéremmel! És úgy döntöttem megbosszulom. Röviden ennyi.
- Apámról sok mindent el lehet mondani, lehet, hogy a családjával sosem foglalkozott annyira, lehet, hogy a cég az első számára! De sosem csalta volna meg az anyám, tudom, nem hazug! - sziszegte Rob felé.
- Te is ugyanolyan hiszékeny vagy, mint az anyád, ha nem vetted észre, hogy John Stewart egy közönséges nőcsábász volt. Az anyádat biztosan a társadalmi helyzete miatt vette el, Kris felemelte a kezét, de Rob elkapta a csuklóját,mielőtt az asszony felpofozhatta volna.
- Te kis vadmacska! - Hátracsavarta az asszony kezét, és magához húzta - Meg merészelnél ütni, mert néhány kellemetlen igazságot mondtam a szentséges családodról?
- Nekem legalább van családom! A tiéd még arra se képes, hogy el jöjjön az esküvődre! - vágta rá Kris meggondolatlanul. Rögtön megbánta ezt az övön aluli ütést, de hát Rob nemcsak szenvedélyes szerelmet, hanem szenvedélyes haragot is ki tudott belőle váltani, noha különben nagyon békés természetű volt.
A férfi tekintette hideg volt, mint a jég. Azonnal eleresztette a felesége csuklóját, és hátrahúzódott.
- És azt is tudod, hogy nekem miért nincs? Az a kéjenc apád az oka. Hidd el nem a levegőbe beszélek. Gyűlölöm és megvettem És jó okom van rá.- Kris zavarodottan csóválta a fejét. Hogyan is bonyolódtak ebbe az értelmetlen veszekedésbe? - Van egy nővérem, mint tudod, csodálatos, szelíd teremtés. Beleszeretett egy sokkal idősebb férfibe, aki teherbe ejtette és megígérte elhagyja érte a családját...de nem ez történt. Nem hagyta el a családját ezzel szembe elhagyta a nővérem és ha ez nem lenne elég neki akkor még a babáját is elvesztette. Majd az apánk is meghalt. Nem bírta elviselni ezt a sok terhet, belezavarodott és most egy elmegyógyintézetbe ápolják. Ezek után anyám is szét esett és most súlyos beteg. Erről pedig nem más tehet, mint az apád, John Stewart!
- Mikor került nővéred az intézetbe?
- Pontosan egy éve.
Csak egy éve ...Nem csoda, hogy ilyen dühös. Krisnek nyugtalanító gondolata támadt. Röviddel ez után a döntő jelentőségű esemény után kezdett Rob érdeklődni A Stewart Engineering és az  ő személye iránt. Lehet ez véletlen?Jeges rémület lett rajta úrrá. Tehetetlen kétségbeeséssel nézte a férjét. Lelki szemei előtt felelevenedtek az előző éjszaka képei. Abban a tudatban adta át magát szerelmesen a férjének, hogy az is szereti. Most azonban minden megváltozott. Kris egész világa összeomlott.
Kusza gondolatok kavarogtak a fejében, ahogy megfordult, és a szárazföld felé nézett. A tükörsima tenger, a jachtkikötő, a kis hercegség gondosan ápolt házai csodálatos látványt nyújtottak. Kris azonban meg sem látta a sok szépséget. Tegnap még boldogságtól ragyogó ifjú asszony volt, aki biztos a férje szerelmében. Most pedig...
Visszagondolt az első találkozásukra meg az azt követő eseményekre és beszélgetésekre, valamint a lánykérésre. Rádöbbent, hogy Rob sohasem beszélt szerelemről. Még a múlt éjszaka a szenvedély csúcspontján sem. Megborzongott. Hirtelen egészen más fényben kezdte látni Rob hirtelen támadt érdeklődést, viharos udvarlását és a meseszép esküvőt. Lassan újra a férje felé fordult, és fürkészően nézte kemény, kifejezéstelen arcát.
- Miért vettél feleségül?
- Mert eljött az ideje, hogy megnősüljek, és utódot nemzzek. Úgy gondoltam, hogy te érzéki nő vagy, aki tökéletesen illik hozzám. És igazam volt - nyújtotta ki a férfi a kezét felesége felé.
Kris eltaszította a kezét. A tárgyilagos, hidegvérű indoklás megrázta, de ösztönösen érezte,hogy ez még nem minden.
- Lehet, hogy sok mindent könnyű velem elhitetni, de az én hiszékenységemnek is vannak határai. Mondd el inkább a teljes igazságot! - Noha majd megszakadt a szíve, hozzátette: -Egyre nyilvánvalóbb, hogy nem szerelemből vettél el.
Kris imádkozott magában, hogy a férje cáfolja meg, és esküdjön, hogy halálosan szereti, de Rob csak megvonta a vállát.
- Jól van, most már a feleségem vagy, tehát Pattinson. Az igazságérzetemnek elégtételt nyújt. Ami pedig a szerelmet illeti, abban nem hiszek.
Kris pislogott, mert könnyek homályosították el a látását. Minden reménye és álma szerte foszlott néhány pillanat alatt. Egy rövid ideig, 5 hónapig, élete nagy szerelmének tekintette Robot, és mivel azt hitte, hogy a férfi viszonozza az érzelmeit, a legboldogabb nőnek tartotta magát a világon. Még rövidebb ideje, huszonnégy órája a felesége. A nászéjszaka egész élete legnagyszerűbb élményét jelentette. Jaj, hogyan lehetett ilyen vak? Hiszen az első pillanatban sejtette, hogy ez a férfi veszélyes! Miért is nem hallgatott a megérzéseire? Behatóan szemügyre vette a férfit, és felfedezett egy erőszakos vonást az arcában. Az a hideg és érzéketlen Rob, aki most előtte állt, cseppet sem hasonlított ahhoz a férfihoz, akibe beleszeretett, és aki valójában nem is létezik.
- Rosszul vagyok - nyögte, és gyorsan menni készült.
- Várj - kapta el a karját a férfi - Ettől nem változik semmi.
- Számomra viszont nagyon is változik. De engedj el! Csakugyan mennem kell. Felkavarodott a gyomrom.
Rob eleresztette a karját. Miért is kellett kikürtölnie az igazságot? Hiszen csak nemrég határozta el, hogy a fájdalmas tényeket elhallgatja Kris előtt. Tulajdonképpen attól a pillanattól kezdve, hogy Kris odalépett hozzá az oltár elé, ő már nem ugyanaz, aki volt. Az elmúlt éjszaka életében először zavarban volt az ágyban, és mégis elvesztette az önuralmát. Kris elvette az eszét, és ezen sürgősen változtatni kell.
- Jól van. A fedélzet nem alkalmas hely a veszekedésre. Majd később megbeszélhetjük a dolgokat, és kibékülhetünk. - Rob meg volt győződve arról, hogy a felesége hamarosan megnyugszik. A női nemmel szerzett eddigi tapasztalatai alapján úgy vélte, hogy Kris az ágyban gyorsan kiheveri azt a megrázkódtatást, amelyet az apja viselt dolgai okoztak.
Kris egész testében reszketve levetkőzött, és beállt a zuhany alá. Kinyitotta a csapot, hogy teljes erővel zúduljon rá a vízsugár, és közben szabad folyást engedett a könnyeinek, amíg azok végül el nem apadtak. Aztán alaposan beszappanozta magát, hogy lesikálja a bőréről Rob illatát és az érintése nyomát, lemossa az édes emlékeket és a keserű fájdalmat. Nem tudott azonban megszabadulni attól az érzéstől, hogy a bánat egész életében kísérni fogja. Nem ismeri a férfit, akit férjének nevez! A szomorú történet megismétlődött. Ugyanúgy, mint annak idején Mike-kal, Rob is alantas indítékok mozgatták. Csakhogy ez most sokkal rosszabb, hiszen puszta ostobaságból hozzáment feleségül.  Az árulása miatti fájdalom szinte elviselhetetlen volt. Ehhez járult még a harag is, amikor a szüleire gondolt. Ha Rob önteltségében elhitte is a vádakat, Kris tudta, hogy az apja sohasem viselkedett volna ilyen hitványul. Fejcsóválva elzárta a vízcsapot, és egy fürdő lepedőbe burkolódzott. Édesanyja és Clive bácsi is arra biztatta, hogy lehetőség szerint élvezze az életet. ne pazarolja az idejét megváltoztathatatlan dolgokon való búslakodásra. Miért fecsérelne egyetlen gondolatot is Rob hajmeresztő állításaira? Nem tudja, honnan szedte a férje ezt az őrültséget, de nem is érdekli.  Öt perc múlva kényelmes vászonnadrágban és ujjatlan blúzba öltözve  az ágyra tette a bőröndjét, és elkezdte szép rendesen berakosgatni a ruhát, amelyeket csupán néhány órával korábban csomagolt ki.
Hallotta, hogy kopognak az ajtón, de rá sem hederített. Semmi más nem érdekelte, csak, az, hogy minél hamarabb eltűnjön innen.
- Mi az ördög bújt beléd? -hangzott a háta mögött.Ahogy megfordult, Rob látta berontani a szobába egy kulccsal a kezében. - Hogy merészelsz engem kizárni? - A férfi dühösen vállon ragadta a feleségét.
Kris azonban az ijedség minden nyoma nélkül kiegyenesedett. Mintha csak egy jég tömb lett volna. Nem érzett semmit a férje iránt. A keze érintése a vállán, a teste közelsége nem váltott ki belőle semmit, legfeljebb megerősítette az elhatározását, hogy elhagyja.
- Vége a játéknak. Elmegyek.
- Csak a holttestemen keresztül!
- Az volna a legjobb.
A férfi láthatólag megmerevedett. A keze lehanyatlott az asszony válláról, az arca elsötétedett.
Kris látta az arcán a fájdalmat, és egy pillanatra elszégyellte magát a gyűlölet teli megjegyzése miatt. Sohasem kívánta senkinek a halálát. Rob azonban olyan dolgokra késztette, hogy olyanokat mondjon és érezzen. amilyeneket egyáltalán nem akart.
- Biztosíthatlak, hogy kívánságod belátható időn belül nem fog teljesülni, hacsak valami baleset nem ér. Úgy látszik, a jövőben jó lesz szemmel tartanom a szerető kis feleségemet. Mindenesetre semmiképpen sem hagylak elmenni. Sem most, sem máskor. 
- Pedig nincs más választásod. Ami engem illet, a házasságunknak vége.
Rob elgondolkodva nézett az asszonyra.
- Az embernek mindig van választása - mormolta gyengéd hangon, aztán át karolta felesége derekát, és szorosan magához húzta. - Számodra nagyon egyszerű a választás. Itt maradsz mellettem, a férjed mellett. Udvariasan viselkedsz, és tökéletes háziasszonyként fogadod a vendégeinket. Amellett folytathatod a hivatásodat, amíg teherbe nem esel. Ha jól emlékszem, erre esküdtél meg tegnap.
- Az még az előtt volt, hogy megtudtam az igazságot. Most pedig eressz el! - Az asszony máskor csillogó szeme most fátyolos volt, a teste megmerevedett. Rob heves vágyat érzett, hogy megtörje a jégfalat.
- Két lehetőséged van. vagy itt maradsz, vagy hazamész és közlöd a családoddal, hogy elhagytál! - A férfi egyik kezével megsimogatta az asszony nyakát, és érezte, hogy hevesen ver a pulzusa. Mégsem olyan hideg hát, mint amilyennek mutatkozik. - Persze ez következményekkel jár. Egyúttal azt is elmagyarázhatod nekik, hogy nagyon dühös vagyok, és minden kapcsolatot megszakítok a családoddal. Ez a Stewart Holding számára sajnos azt jelenti, hogy azonnal vissza kell fizetnie azt a kölcsönt, amelyet néhány hónappal ezelőtt a vállalat terjeszkedése céljára adtam.
Kris egy pillanatig zavartan meredt a férjére. Villámokat lövellt a szeme és vörös foltok gyúltak az arcán, aztán hevesen kitépte magát a szorításból. Rob mosolygott magában. Hiszen tudta, hogy Kris ilyen körülmények között maradni fog. Hosszú csend következett. Végül az asszony csendesen megkérdezte:
- Mit jelent ez pontosan a cég számára?
Súlyos pénzügyi nehézségekbe kerül, ami lehetővé teszi, hogy átvegyem - A férfi keserűen mosolygott - Amint mondtam, a te kezedben van a választás.
- Te ezt valóban meg is tennéd?
- Ha szükséges. Mindent megteszek, hogy megtarthassalak.
Az asszony csak nehezen tudta megállni, hogy hisztérikusan fel ne nevessen . Néhány órával ezelőtt ezek a szavak hízelgően hatottak volna, most felkavarodott tőlük a gyomra. Kris lerogyott az ágyra, gondolataiban mélyedve az aranygyűrűt forgatta a kezén
-Az elmondásod szerint bármikor átveheted a céget, akár együtt vagyunk, akár nem. És nyíltan bevallottad, hogy nem szeretsz! Gond nélkül megkaphatsz minden nőt. Akkor miért ragaszkodsz ahhoz, hogy veled maradjak?
Én csak téged akarlak! Sajnálom, hogy veszekedtem veled, de különös tehetséged van hozzá, hogy mindenfajta szenvedélyemet felkeltsd.Tulajdonképpen nem akartam elmondani apádról az igazat, de felingereltél. Ezért bocsánatot kérek Felejtsük el az egészet! És megígérem, hogy amíg mellettem maradsz semmi kár nem éri a családi vállalatot.
Rob megakarta fogni Kris kezét, de a levegőbe nyúlt. Kris ugyanis villámgyorsan felugrott, és dühösen meredt a férjére. Elragadó jelenség volt, ahogy szikrázott a szeme, és csípőre tette a kezét, és feszes keble az izgalomtól minden lélegzetvételénél emelkedett és süllyedt.
- Megőrültél? Egy szavadat sem hiszem, ha egy egész halom bibliára esküszöl is meg!
A férfi szelíd hangulata egy csapásra oda lett, megint elfogta az indulat. megragadta a feleségét, és az ágyra lökte.
- Akkor bízzál egyszerűen ebben itt!
Krisnek elakadt a lélegzete, és mielőtt magához tért volna, a férje már ott feküdt rajta.

4 megjegyzés:

  1. Hat Rob jol feladta a lecket Krisnek! Szegeny Kris,Na most mi lesz! mikor fogja Kris elhagyni Robot? mert az tuti,hogy lelep elobb utobb! Aztan keresheti Rob! de mar keso lesz! Mikor lesz friss! Talan azt hiszi Rob ,hogyha lefekszik Krissel minden megoldodik? szerintem nem Kris megjobban gyulolni fogja ! pusz Maja

    VálaszTörlés
  2. Hú micsoda változás. Az eddig mindent elfogadó nő, most igazi démonná, vadmacskává változik. Kiváncsi leszek, hogy Rob mellett marad-e, vagy valamikor megszökik tőle, és Rob akkor aztán tűvé teheti érte az egész világot. Azért remélem, ha meg is szökik, Rob tényleg akkor rájön, mit is érez iránta, és tényleg égen-földön megkeresi, és visszahódítja. Én még a mostani feji után azt is elbírom képzelni, hogy nem is Kris apja volt a gaz csábító, csak valaki annak adta ki magát...mondjuk elég hihetetlen, de sose tudni, hogy nem-e valami rosszakarójuk volt.
    Kiváncsi vagyok a többire, folytasd légyszi mielőbb!!!!
    Virág
    Ja Főnixet is kapunk??? Remélem igen!

    VálaszTörlés
  3. ááááááááááááá
    Sajnálom, hogy fejezeteken át nem írtam, de egy kis időre eltértem a blogos témától. ... Imádtam! Ez lehetetlen! Úgy éreztem, hogy ez lesz. ;)
    Jajj nagyon jó volt! :D
    Gratula.

    VálaszTörlés
  4. nah ez szép:D végre kiderült a hazugság:D már csak egy gyerek kéne és akkor aztán tényleg minden a feje tetején állna:D imádtam ezt a rész!
    puszi

    VálaszTörlés