2011. június 14., kedd

29. fejezet

 Sziasztok!
Olyan hangulatom van, mintha már vagy csütörtök lenne...:) fogalmam sincs miért! Na jó olvasást és remélem tetszeni fog és....már csak 1 fejezet! Szomorú vagyok szerettem ezt a történetet. :( És még mindig nem döntöttem mi is legyen a folytatással...:)
pussz becca20


Rob megállította a csődört, mikor a helikopter zaja megtörte a reggeli csendet. Már megint Tom, gondolta.
Két héttel ezelőtt heves veszekedésre került sor kettejük között. Tom teljesen részegen találta Robot, és alaposan megmosta a fejét. Szemére hányta, hogy elüldözte a csodálatos feleségét, puszta gyávaságból nem hozza vissza, elhanyagolja az üzletet és nem éppen nagyszámú barátait.
Rob elzavarta Tomot, de abbahagyta az ivást, és néhány telefonnal megszervezte, hogy rendbe menjenek a dolgok a vállalatainál.Minden lényeges feladatot áthárított az üzletvezetőre. őt magát nem érdekelték többé a világrengető  tervei. Semmi sem érdekelte - Kristen kívül.
Most odalovagolt a helikopterhez, és leszállt a nyeregből.
Tom összeráncolt homlokkal nézett rá.
- Tegnap reggel óta próbálok kapcsolatot teremteni veled.
- Én is örülök, hogy látlak, Tom.
- Most legalább jobban nézel ki, mint a múltkor.
- Jót tesz a friss levegő, meg az, hogy nem ittam egy korty alkoholt sem - felelte Rob szárazon - Miért jöttél?
- Kris miatt.
- Mi van vele?
- Az utasításaid szerint követjük minden lépését. Tíz nappal előttig a londoni lakásodban tartózkodott. Akkor Caracasba repült.
- Venezuelába?
- Igen. Nem éppen  a világ legbiztonságosabb helye.
- Egedül repült oda?
Tom bólintott.
- Az ég szerelmére, miért? - Rob számára elviselhetetlennek tűnt a gondolat, hogy egy nő egyedül csatangoljon Venezuelában.
- Egy expedícióban vesz részt, amelyet Jake és Alice Hardington vezet. Tudod, a kincskeresők. Úgy látszik, Kris még diákkorában barátkozott velük össze. Egy kalózhajót szeretnének megtalálni, amelyet háromszáz évvel ezelőtt a francia haditengerészet elsüllyesztett. Kris mint tengeri régészt magukkal vitték.
- Komolyan mondod, hogy Kris egy csapat kincskeresővel egy kalózhajó után kutat?
Tom megint bólintott.
- Akármilyen különösen hangzik is, de igaz.
- Egyáltalán nem olyan különös. Tulajdonképpen teljesen rávall, hogy ilyen ostobaságot csináljon. Miért nem akadályoztátok meg?
- Azt mondtad kövessük nyomon, és ha szükségesnek tartom, értesítselek. Megpróbáltalak felhívni, amikor Londont elhagyta, de nem tudtalak elérni. Gondoltam, ez végül is a hivatásához tartozik, és nem jelent különösebb veszélyt. Ráállítottam a venezuelai embereimet. A hajó nyolc nappal ezelőtt vitorlát bontott. Jelenleg egy zátony előtt horgonyoz. Egyébként nem túl egyszerű kincskeresőket nyomon követni. Nagyon titokzatosak, és minden előzetes figyelmeztetés nélkül szokták felszedni a horgonyt.
- És most miért jöttél?
- Mert tegnap a meteorológusok viharjelzést adtak ki.Orkán vonul végig a Karibi tengeren, és a kincskeresők nincsenek messze az előrejelzett útvonaltól. Úgy gondoltam, ezt tudnod kell. Egy gyorsnaszádot...
Rob türelmetlenül félbeszakította:
- Öt perc múlva indulunk.




Kris a korlátnál állt, és aggodalmasan figyelte, ahogy a búvárok csónakja a hatalmas hullámokkal küszködik. Az időjárás percről percre romlott. Erős szél fújt, a felhőszakadás-szerű esőben bőrig ázott. A gyomra is felkavarodott, annyira himbálódzott a hajó. Ez már önmagában elég aggasztó volt, mivel sosem szokott tengeribeteg lenni. Az a veszély fenyegetett, hogy zátonyra futnak. Sietve elindították a motort, felszedték a horgonyt, és megfordították a hajót, hogy a nyílt tenger felé hajózzanak. Hirtelen a semmiből előbukkant a haditengerészet  két fregattja, és legnagyobb sebességgel közeledett feléjük. A hangosbeszélőn parancsot adtak a kutatóhajónak, hogy azonnal állítsák le a motort. A hajót lefoglalták, a legénységet letartóztatták. Jake magyarázatot követelt, de a hallgatás falába ütközött.
Már leszállt a sötétség, amikor a hajó horgonyt vetett. Nem kereskedelmi kikötőben, hanem a haditengerészet támaszpontján.
Kris egy pólóba és egy sortba öltözve teljesen bőrig ázva lassanként félni kezdett, amikor a személyzettel együtt őt is a fedélzetre vezették. A félhomályból egy magas alak bontakozott ki. A tengerészek hátraléptek, és Krisnek tátva maradt a szája a csodálkozástól. Rob volt az, aki egyenesen felé tartott.
A szeme beesett volt, és a tekintete izzott a szokottnál sokkal sápadtabb és keskenyebb arcában.
- Most már végérvényesen elegem van! - ragadta vállon Rob a feleségét - Az őrületbe akarsz kergetni?
Kris érezte testének melegét, és kellemesen megborzongott. Pedig sejtette, hogy Robot nem a szenvedély sokkal inkább a harag hevíti.
- Hogy jut eszedbe a tomboló szélvészben egy átkozott kalózhajó után kutatni? Elegem van a kalandjaidból! Egyszer s mindenkorra! Velem jössz! Veszélyt jelentesz önmagadra, ha egyedül kiengednek a házból. Én pedig nem akarok felelős lenni a halálodért. Még Tomnak sem sikerült  szemmel tartani téged.   
Jake Hardington odalépett hozzájuk.
- Ez az ember zaklat téged, Kris?
- Hogy merészelte a feleségemet magával hozni erre az ostoba expedícióra? - rivallt rá Rob - Nem csupán letartóztatni kellett volna magát, hanem agyonlövetni.
- Te Robert Pattinsonak vagy a felesége?
Az bólintott. Jake pedig megszeppenve visszahúzódott.
- tehát emlékszel még rá, hogy a feleségem vagy - morogta Rob - Akkor miért nem jutott eszedbe, amikor erre az őrült kalandra vállalkoztál? Az az életed célja, hogy megőrüljek az aggodalomtól.
Kris némán tűrte a szitokáradatot. Úgysem tudta volna lecsillapítani. Rob olyan volt, mint egy megszállott.
.- Miért nem tudsz, mint más nők, ékszerekkel, drága ruhákkal é fényűző élettel megelégedni? Van fogalmad róla, hogy mit teszel velem? Hogy milyen iszonyú félelmet okoznak a vakmerő csínyjeid? Az irántad érzett szerelem egyszer még sírba fog vinni.
Rob valóban szerelemről beszélt? Kris lelke mélyén feltámadt a remény. Nem ért rá azonban sokat gondolkodni rajta, mert Rob magához szorította, és a szájára tapasztotta az ajkát.
Az eső zuhogott rájuk, de Kris Robon kívül észre sem vett semmi mást. A férfi izzó szenvedéllyel csókolta, ő pedig Rob nyakár kulcsolta a kezét, és vadul viszonozta a csókot. A benne égő kétségbeesett vágyat nem tudta többé titkolni, de nem is akarta.
- Ez a vállalkozás az életedbe kerülhetett volna - A férfi lázasan simogatta minkét kezével a hátát - Csakugyan nem történt semmi bajod?
Krisnek csak egyetlen kérdést tett fel, amely számára mindennél fontosabb volt:
- Azt mondtad, hogy szeretsz?
- Hogy szeretlek-e ? - A férfi futólag körülnézett - Hát persze hogy szeretlek - mosolygott - Különben miért csinálnék magamból bolondot ennyi ember előtt?
Kris túl sokáig hitte, hogy nem szereti a férje, most nehéz volt hinni neki.
- Az égszerelmére, Kris! - lépett oda Jake - A vak is látja, hogy szeret téged! Mondd mér végre neki, hogy te is szereted. ha ugyanis elkerülte volna a figyelmed, valamennyiünket letartóztattak, és a férjed az egyetlen, aki
szabadon tud minket engedni.
- Ez igaz?
- Igaz, hogy szeretlek, és az is igaz, hogy mindenkit ki tudok szabadítani. Minden egyéb rajtad múlik.Téged, azonban nem engedlek el.
- Ó, Rob...nagyon szeretlek! - Ezzel Kris szenvedélyesen megcsókolta, körülöttük felzúgott a taps.
- Na végre! - kiáltott fel Jake - És ha már ilyen jó kedvre derítetted a férjedet, vedd rá, hogy támogassa a következő expedíciónkat! Ezt a mostanit ugyanis tönkre tette.
- Hardington, ne feszítse túl a húrt! - figyelmeztette Rob a kincskeresőt, de mosolygott. Aztán utasításokat adott a haditengerészetnek, majd a karjába kapta a feleségét és úgy vitte le a hajóról.

8 megjegyzés:

  1. Egyszerűen szóhoz sem jutok...:O nagyon jó lett olyan jó hogy végre kibékültek:D nagyon remélem ilyen happy endes lessz a vége:d már alig várom hogy jöjjön a kövi rész bár kicsit szomorú vagyok hogy már csak egy fejezet és vége:(
    De a lényeg hogy imádom a történetedet és türelmetlenűl várom a következő részt!:)
    Melinda

    VálaszTörlés
  2. ez valami brutál fenomenális volt!!!!!!!!
    Virág

    VálaszTörlés
  3. Szia!

    ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ ÉN TUDTAM, TUDTAM! Tudtam, hogy szereti! Imádtam! ÉS ez tényleg igaz? Tényleg csak egy rész van hátra? NEEEEEEEEEEE! Vedd úgy, hogy már zokog is! Imádtam! Negyon tetszett! ÉS amit Rob csinált. Komolyan mondom örült. De ez megbocsátható bűn, hiszen SZERELMES! Alig várom a következő részt! ÉS még bármit, amit írni fogsz!

    Csók!
    Alice

    VálaszTörlés
  4. Szia !!!!!!!!!!!!

    MIÉRT NINCS OLYAN PIPÁD, HOGY SZUPER?????

    isteni volt a feji. a múltkori beszólásod, hogy nem lehet minden hepiend azt hittem dráma lesz a köbön. de ez hihetetlenül jó volt.

    végre Rob is megtört végre végre.

    csak így tovább.

    máris jöhet a folyt.köv:))))))))

    VálaszTörlés
  5. SZUPER!SZUPER!SZUPER lett!!!!=)A móltkori nem lehet mindig Happy End után én is azt hittem hogy lesz itt még dráma de aztán végre ez a kis hülye/Rob ♥ akit mellesleg imádok/ X) végre elmondta hogy mit érez Kris iránt!!!!=) /ÖRÖMUJJONGÁS!!!!/X) Az viszont én is tuti, hogy bőgni fogok,hogy vége lesz ennek a történetnek mivel IMÁDOM!! Már vagy 5-ször olvastam újra. :D Remélem sikerül döntened a három FANTASZTIKUS "alternatívád" közül mivel azokból a történetekből is bármelyiket ,sőt az összeset olvasnám de hogy itt is még egyszer voksoljak nekem a 2. tetszik a LEgjobban!!=)
    Várom a folytatást!!!=)
    Puszi:Pixy

    VálaszTörlés
  6. TUDTAAM! :D :D :D
    Nagyon tetszett, jajj én már az elején tudtam, ezt nem lehet szomorúan befejezni. Nagyon jó lett! :D :D
    1 rész van hátra? o.O Azért hiányozni fog az Ördög Ölelése. :))

    VálaszTörlés
  7. Na vegre Hala az Istennek ,hogy Rob vegre tett es mondott is valami normalis dolgot.vegre raebredt Rob hogy mi a legfontosabb Neki az eletbe.Mostmar nehogy osszevesszenek! Johet a baba! Kris otthol marad,Rob meg mellettuk.Itt a vege fuss el vele!!!! pusz Maja

    VálaszTörlés
  8. Nagyon jó volt ez a feji. Igen, Rob végre megemberelte magát és mondott vmi okosat is.:D Remélem az utolsó feji jó hosszú lesz.:P Várom a kövit, akarmi is legyen.;)

    VálaszTörlés